" YOU CAN NEVER HAVE ENOUGH JEWELRY RIGHT? "


LET OP

In verband met de drukte van de feestdagen hebben wij per zondag 20 november 2022 een prikstop. 
In de week na Sinterklaas prikken we weer een paar dagen van woensdag 7 t/m zaterdag 10 november.
Hierna prikken we vanaf woensdag 4 januari 2023 weer. 


Met een ruime ervaring aan gaatjes prikken ben je bij Versierd aan het juiste adres. 

Bij Versierd maken we gebruik van de zweerknopjes van Studex 75, het beste systeem op de markt. De oorbellen worden geprikt en niet geschoten! Dit heeft juist als voordeel dat er tot op de fractie van een millimeter exact geprikt kan worden, in tegenstelling tot schieten. Omdat er zo exact gewerkt kan worden kan er ook makkelijker een 3e of 4e gaatje in het oorlel geprikt worden zonder dat dit in het kraakbeen komt.  

WAT KOST HET?

Gaatjes prikken kan vanaf €20,- per stuk of vanaf €25,- per paar. Geen verrassingen aan de kassa: de prijs is all inclusive: dit wil zeggen: de oorbel(len), het zetten van de oorbel, de Aftercare (druppeltjes), nabehandelingsadvies en de nacontrole.

 

*vanaf 20-11-2022 hebben we een feestdagen prikstop*

HELP. IK VIND HET HEEL ENG KLINKEN!

Geen zorgen; je bent in goede handen. Niets hoeft! We zijn er voor jou. Dit is slechts een beknopte uitleg en je bent van harte welkom in de winkel voor een uitgebreide uitleg. Als je geluk hebt is er iemand voor jou in de winkel die geprikt gaat worden waarbij je mee kan kijken. Voor iedereen nemen wij uitgebreid de tijd, hoe zenuwachtig je ook bent. 

WAAR ZET JE DE GAATJES?

Gaatjes worden alleen gezet in de oorlel, voor kraakbeenpiercings (o.a Helix, Tragus, Daith) verwijzen wij door naar een piercingshop. Waar het kraakbeen begint is afhankelijk van het oor, en verschilt per persoon. Sommige mensen kunnen maar 2 gaatjes per oorlel hebben, waar andere mensen 4 gaatjes kunnen hebben. Twijfel je? Kom langs! 

ZIJN ER DINGEN WAAR IK REKENING MEE MOET HOUDEN?

Er zijn verschillende dingen waar je rekening mee kunt houden; als je bijvoorbeeld een dagje sauna hebt geboekt, haar binnen dezelfde week wilt verven of je gaat op vakantie naar een warm land, dan zou ik gaatjes zetten even uitstellen. Maar denk bijvoorbeeld ook aan bepaalde sporten, zoals zwemmen of (kick)boksen. Bepaalde condities, zoals temperatuurschommelingen of het moeten afdekken van je oren kunnen er toe leiden dat er een verhoogd risico op infectie ontstaat. Overleg jouw situatie met mij, en dan zoeken we uit wat het beste is voor jou. Als het in het verleden mis is gegaan met gaatjes prikken, hoor ik dat ook graag van je. 

MOET IK EEN AFSPRAAK MAKEN?

De rest dit jaar prikken wij helaas geen gaatjes meer. Zolang de maatregelen van kracht blijven kan ik geen 1.5 meter afstand bieden aan andere klanten in de winkel tijdens de procedure. 

Zodra de maatregelen versoepeld zullen worden, beginnen wij weer met gaatjes prikken. 

 

WAAR PRIKKEN JULLIE MEE?

De oorbellen worden gezet met Studex System 75, het beste systeem dat er er op de markt is. 
De oorbellen zitten in een steriel verpakte cartridge, die vervolgens op de Studex System 75 geklikt zal worden. Om de hygiëne te waarborgen dragen we tijdens de hele procedure handschoenen en zal de cartridge niet met de handen aangeraakt worden.  

 

De vele voordelen van het Studex systeem zijn onder andere dat het vrijwel geluidsloos is (in tegenstelling tot oorbellen schieten!) maar het wel even snel is als schieten. Hiernaast kan er zéér exact gewerkt worden; geen kans dat er mis geschoten kan worden omdat de oorbel pas gezet zal worden als het perfect op het gezette stipje staat én klopt met de hoek van het gezicht. 

 

De oorbellen van Studex zijn gemaakt van chirurgisch staal. Ook hebben we titanium en echt gouden oorbellen om mee te prikken. 

HOE GAAT HET OORBELLEN ZETTEN?

Allereerst zal gekeken worden naar waar je een gaatje zou willen. Mits dit niet in het kraakbeen is (afhankelijk van de oorlel, elke lel is anders), zoek jij een mooie oorbel uit en maken wij ondertussen de werkplek hygiënisch schoon.

Hierna ontsmetten we je oorlellen, en zetten we puntjes op de oorlel waar de oorbel zal komen, net zolang tot het perfect is. Als je de positionering goed vind gaan we over tot het zetten van de oorbellen. De steriel verpakte oorbellen worden in een apparaatje geklikt en naar je oorlel toegebracht. Als de juiste positie is gevonden zullen de zweerknopjes gezet worden.

Je gaat naar huis met prachtige nieuwe oorbellen, naverzorging én een nabehandelingsadvies. 

DOET HET PIJN?

Ik zal niet ontkennen dat je niets voelt, maar ik kan je wel vertellen dat wát je zal voelen meevalt. Er is een pijnprikkel van 1 seconde, hierna gaat het over in een warm, branderig gevoel. Dit doet geen pijn. Na enkele minuten voelt je oor weer als normaal. 

BIJ WIE ZET JE GEEN GAATJES?

Als je zwanger bent, of bepaalde medische condities hebt zoals hepatitis, hemofolie, diabetes, epileptie, hart- of vaatziektes, HIV, duizeligheid, chronische huidziekte of een andere aandoening die een risico kan opleveren zet ik geen oorbellen. Dit advies is in lijn met de voorschriften van het RIVM.

 

OORBELLEN ZETTEN ONDER DE 16.

Onder de 16 jaar moet er een voogd/ouder aanwezig zijn en moet schriftelijke toestemming geven. 

OORBELLEN BIJ KINDEREN.

Ik raad het persoonlijk zéér af om bij kinderen onder de 6 jaar gaatjes te zetten. Dit heeft ermee te maken dat de oorlellen onder die leeftijd vaak te klein zijn om symmetrisch te prikken. 

Het welzijn van het kind staat voorop! Als een kind nog niet klaar is voor oorbelletjes en/of niet volledig begrijpt wat er gaat gebeuren is het beter om te wachten. Oorbellen zetten is natuurlijk heel spannend maar het moet een soort feestje zijn en niet iets "dat erbij hoort".

 

Indien uw kind 12 jaar of jonger is adviseer ik om van te voren een afspraak te maken en de leeftijd van het kind door te geven. Wij houden dan rekening met een langere afspraaktijd. 

HOE MOET IK DE GAATJES VERZORGEN?

We bespreken een behandelingsadvies en je krijgt druppeltjes (Aftercare) mee. In de praktijk komt het erop neer dat de oorbel 6 tot 12 weken niet verwisseld mogen worden, 2 keer per dag gedruppeld moet worden met de Aftercare op de huid rondom de oorbel en de oorbel heen en weer bewogen moet worden. (Nooit draaien, dit voorkomt dat een haar om de steker vast komt te zitten)

Hiernaast is het van belang dat je aanraking voorkomt, tenzij je moet schoonmaken. En... Alleen met schone, gewassen handen aan je oorbellen zitten. Na sporten, zonnebank en andere fysieke activiteiten extra schoonmaken. Na het prikken krijg je een uitgebreid persoonlijk naverzorgingsadvies van ons mee. Voor vragen kan je altijd langskomen en/of ons telefonisch bereiken. 


Hoe is deze informatie tot stand gekomen of wil je meer weten?
Wij zijn wettelijk verplicht om hygiënisch te werken en doen dit aan de hand van Hygiënerichtlijn voor het piercen van oren en neusvleugels. De richtlijn is opgesteld door het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). 


EARCANDY INSPIRATION